Loading...

Air seat odpružení sedla

11.09.2023 14:20

Upraveno: 12.10.2023 16:05

V červnu letošního roku jsem se zúčastnil největšího veletrhu cyklistiky v Evropě Eurobike ve Frankfuru nad Mohanem. Důvodem návštěvy byl zájem o novinky v oblasti cyklistiky a případné navázání spolupráce s novými dodavateli. Můj zájem se hlavně točil okolo vystavovatelů cyklistických brašen a dalších cyklodoplňků.

Mezi doplňky mě zaujala novinka Air seat – odpružení sedla. Přímo na veletrhu jsem měl možnost odpružení vyzkoušet a jelikož mě zaujalo, rozhodl jsem se odpružení Air seat koupit. Po příjezdu domů jsme neotálel a odpružení jsem namontoval pod sedlo kola. Použil jsem odpružení tuhosti 120 kg. Při mé váze 87 kg se mě zdálo odpružení 100 kg měkké. První pocity z jízdy s novým odpružením byly skvělé. Při průjezdu přes nerovnosti na silnici nebo přes kostky kolo krásně žehlilo terén a i při přejezdu šotoliny a na polních cestách byl posed na sedle velmi příjemný a otřesy minimální. Požitek z jízdy byl daleko větší než při jízdě bez Air seat. To rozhodlo, že jsme se spojili s výrobcem Air seat, domluvili se na vzájemné spolupráci a stali se tak výhradními dovozci Air seat pro vybrané státy Evropy.

Po přijetí první dodávky od výrobce jsme Air seat namontovali na všechny kola, které používáme včetně elektrokol. Něžné pohlaví dostalo odpružení o tvrdosti 80 kg a mužská část 100 kg a 120 kg. Při jedné z testovacích jízd jsem použil místo svého odpružení 120 kg měkčí 100 kg. I když zpočátku se mě toto odpružení zdálo poněkud měkké časem jsem si zvykl a nakonec přišel k názoru, že je pro mě lepší než původní odpružení 120 kg. Jízda v terénu byla ještě komfortnější a při přejezdu nerovností sedlo tolik nekopalo jako tvrdší odpružení 120 kg.  Odezva i od ostatních byla po testu Air seat velmi pozitivní a hlavně byla velká spokojenost při jízdě po kostkách, kdy sedlo nedrncalo.

Další velké testování na nás čeká v Chorvatsku, kde máme plánované trasy na ostrovech Brač, Hvar, Korčula a Lastovo.  

Odpružení Air seat lze zakoupit na našem eshopu www.azbike.cz  a www.airseat.cz. Prodej v kamenných prodejnách po celé ČR se právě rozbíhá. Se zájemci o prodej odpružení Air seat z řad cykloprodejen a cykloservisů rádi navážeme spolupráci.